Pravý islandský skyr, to je proteinová bomba

Jistý Siggi Hilmarsson po přestěhování z Islandu do Spojených států zjistil, že jsou pro něj místní jogurty moc sladké a nemohl najít jemnou a krémovou konzistenci, na kterou byl zvyklý z pravého islandského skyru. Rozhodl se proto, že si začne vyrábět svůj vlastní skyr, který už před 14 lety začal prodávat na farmářských trzích v New Yorku. Popularita jeho skyru rostla natolik, že si Siggi založil vlastní firmu a svůj islandský skyr vyváží i do dalších zemí včetně Česka.

Siggi’s s je jedinečný hustý skyr, který vyrobený z přírodních surovin, bez konzervačních látek, zahušťovadel nebo barviv. Vyznačuje se mimořádně nízkým obsahem tuku a velmi hustou konzistencí. Jeho sušinu totiž tvoří vysoce koncentrovaná, více než desetiprocentní mléčná bílkovina. Má snížený obsah mléčného cukru, proto je vhodný pro osoby s nižším stupněm snášenlivosti laktózy. A stejně tak jako u jogurtu i v případě skyru použité mikrobiální kultury blahodárně působí na naše zažívání.

Skyry jsou vhodné pro seniory, u nichž fungují jako prevence osteoporózy. Skvělé jsou také pro děti a mládež, kojící matky, sportovce, tedy pro osoby, které rostou nebo potřebují budovat svoji svalovou hmotu. Siggi’s Skyr si můžete objednat na Košík.cz.